tag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post25753462052971369..comments2024-03-29T05:56:42.885+01:00Comments on KUCHARNIA: Okiennice i gruszka miłości. Melanzane Parmigiana.KUCHARNIA, Anna-Mariahttp://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comBlogger28125tag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-55439179353005423062010-08-28T15:24:50.218+02:002010-08-28T15:24:50.218+02:00Aniu, zrobiłam już po raz kolejny Twoje bakłażany ...Aniu, zrobiłam już po raz kolejny Twoje bakłażany parmigiana (nawet się nimi chwalę na swoim blogu). Cudowne! Wielkie dzięki i pzdr AniadoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-8966371569348846562010-08-11T23:20:29.434+02:002010-08-11T23:20:29.434+02:00Aniu, zupełnie nie wiem jak mi się "udało&quo...Aniu, zupełnie nie wiem jak mi się "udało" przeoczyć to danie na Twoim blogu?!!! Wygląda fantastycznie (o zdjęciach już nie piszę, bo jak zawsze "rzucają" na kolana!). Za pozwoleniem przepis drukuję i nie omieszkam wypróbować:) Pzdr AniadoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-63642569594931031452010-07-30T13:02:09.625+02:002010-07-30T13:02:09.625+02:00Aniu! Tak się cieszę, że Wam smakowało! Całusy:)Aniu! Tak się cieszę, że Wam smakowało! Całusy:)KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-5538437037258469322010-07-29T18:41:02.704+02:002010-07-29T18:41:02.704+02:00Aniu,
zrobilam wczoraj! Cudo pysznosci. Dziekuje z...Aniu,<br />zrobilam wczoraj! Cudo pysznosci. Dziekuje za ten przepis, buziaki annaannahttps://www.blogger.com/profile/00855209311207682903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-60293598948220314022010-07-27T16:45:42.459+02:002010-07-27T16:45:42.459+02:00kasiac! Bardzo dziękuję - cieszę się niezmiernie, ...kasiac! Bardzo dziękuję - cieszę się niezmiernie, że już "wróciłaś":) Pozdrawiam! <br /><br />Asieja! Mam nadzieję, że kiedyś i co do smaku się przekonasz! Pozdrowienia:)<br /><br />mania179! Witaj i dziękuję za miłe słowa:) Pozdrowienia!<br /><br />Karolina! Twoja sałatka też jest u mnie w planach na weekend:)KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-81633852696465683822010-07-27T13:09:36.031+02:002010-07-27T13:09:36.031+02:00Jedno z moich ulubionych warzyw, na co dowod w moi...Jedno z moich ulubionych warzyw, na co dowod w moim dziesiejszym wpisie. Bardzo lubie takie zapiekane i zrobie sobie na obiad, moze w ten weekend. :)Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-80063204035213620232010-07-27T11:31:24.542+02:002010-07-27T11:31:24.542+02:00O matko, 3 zdjęcie jest genialne! :)
A bakłażana l...O matko, 3 zdjęcie jest genialne! :)<br />A bakłażana lubię, choć w takiej wersji nie jadłam, ale patrząc na składniki - smakowałoby mi. Pozdrawiam! :)mania179https://www.blogger.com/profile/15751480875903203909noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-66534968778239352642010-07-27T09:27:34.956+02:002010-07-27T09:27:34.956+02:00bakłażany są rzeczywiście piękne. wizualnie. smaki...bakłażany są rzeczywiście piękne. wizualnie. smakiem wciąż nie potrafię się zachwycic.asiejahttps://www.blogger.com/profile/10050718531838242903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-22936251361343777182010-07-27T09:01:13.470+02:002010-07-27T09:01:13.470+02:00Ja również dołączam się do życzeń, choś dzień późn...Ja również dołączam się do życzeń, choś dzień później, to tym bardziej serdecznych:)<br />Bakłażana i ja kocham! Naprawdę jest z rodziny jagodowych???<br />Piękne zdjęcia, a melanzane parmigiana wyglada pysznie!<br />Pozdrawiam serdecznie!kasiachttps://www.blogger.com/profile/14215226029112104628noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-66577161352482825172010-07-27T07:28:01.327+02:002010-07-27T07:28:01.327+02:00Paulino! Wielkie dzięki! Muszą się spełnić:) Pozdr...Paulino! Wielkie dzięki! Muszą się spełnić:) Pozdrawiam!<br /><br />Amber! A to brzydal, rzeczywiście! Dziękuję za całusy i życzenia:)<br /><br />Lo! Bardzo Ci dziękuję za życzenia:) Buziaki;)KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-17723371730931247422010-07-26T23:48:42.956+02:002010-07-26T23:48:42.956+02:00Aniu, przede wszystkim wszystkiego najlepszego imi...Aniu, przede wszystkim wszystkiego najlepszego imieninowo. Radości i satysfakcji z wszystkiego co robisz. A bakłażany uwielbiam. To jedno z moich ukochanych warzyw. Mogę je jeść na okrągło. Buziaki.lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-35836231261135151792010-07-26T18:02:45.260+02:002010-07-26T18:02:45.260+02:00Aniu, ja na końcu szarym...Laptop odmówił współpra...Aniu, ja na końcu szarym...Laptop odmówił współpracy...Brzydal jeden!!!<br />Nie uwierzysz,ale bakłażan przyrządzany w ten sposób jest naszym ulubionym.Same warzywa z dużą ilością czosnku,cebuli i pomidorów!<br /><br />Życzenia najlepszee przyjmij od swojej imienniczki.Samych smakowitych i słonecznych dni.<br />Wielkie wirtualne całusy przesyłam!Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-57854747839995945982010-07-26T13:58:15.066+02:002010-07-26T13:58:15.066+02:00ANNO-Mario - z okazji Twego święta chciała złożyć ...ANNO-Mario - z okazji Twego święta chciała złożyć najserdeczniejsze życzenia imieninowe. Życzę codziennej garści uśmiechów, kulinarnych inspiracji i niegasnącego twórczego natchnienia!Paulina J.https://www.blogger.com/profile/08036947978059522595noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-42725945768099038552010-07-26T13:22:06.293+02:002010-07-26T13:22:06.293+02:00Majko! Dziękuję za życzenia:)A a bakłażana skuś si...Majko! Dziękuję za życzenia:)A a bakłażana skuś się, proszę! Proponuję grillować (najpier na sucho, później smarować oliwą), nie smażyć, wówczas zawsze wychodzi kremowy i delikatny - pycha! Pozdrawiam Cię:)<br /><br />Retrose! Dziękuję za wizytę! A ja musaki jeszcze nie robiłam:) <br /><br />Panno Malwinno! Teraz sezon bakłażanowy w pełni, więc na pewno uda Ci się spotkać tego przystojniaka. Nadziewany jest pyszny! Pozdrawiam:)<br /><br />Piegowata! Urok osobisty u bakłażana jest niepodważalny:) Spróbuj, jak pisałam, grillować najpierw na sucho, a później smarować oliwą z obu stron - powinien wyjść jak należy! Uściski!<br /><br />Aniu! Ogromnie się cieszę! Mam nadzieję, że będzie Wam smakować - daj znać jeśli zrobisz! Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam :)<br /><br />Paula! Bardzo dziękuję i ślę pozdrowienia:)KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-70629073518641561012010-07-26T11:38:57.411+02:002010-07-26T11:38:57.411+02:00przepyszne danie! wytworne i smaczne :)przepyszne danie! wytworne i smaczne :)Paulahttps://www.blogger.com/profile/05411407173763775352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-75629670551456190792010-07-26T10:30:38.642+02:002010-07-26T10:30:38.642+02:00Aniu,
ale mi narobilas apetytu, ja baklazana uwiel...Aniu,<br />ale mi narobilas apetytu, ja baklazana uwielbiam. Ide na zakupy i sprobuje zrobic, dam znac, jestem zachwycona tym pomyslem, wszystkiego na naj raz jeszcze, pozdrawiam serdecznie, annaannahttps://www.blogger.com/profile/00855209311207682903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-31486067906964253952010-07-26T10:05:16.142+02:002010-07-26T10:05:16.142+02:00Mnie Pan Bakłażan przekonuje już właśnie swoim wyg...Mnie Pan Bakłażan przekonuje już właśnie swoim wyglądem, tym połyskiem ... (i urokiem osobistym rzecz jasna;)) Jedyny problem jaki z nim mam to smażenie go... strasznie mi nasiąka, jak gąbka wszystko chłonie, ale z grillowaniem to świetny pomysł! Muszę zaopatrzyć się w taką patelnię;) Bardzo, bardzo lubię tego Pana;)!Piegowatahttps://www.blogger.com/profile/09705759777094395138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-20630340253796543412010-07-26T09:58:14.246+02:002010-07-26T09:58:14.246+02:00pan bakłażan za mną ostatnio ciągle chodzi. a może...pan bakłażan za mną ostatnio ciągle chodzi. a może raczej to ja za nim, łudząc się że gdzieś na osiedlowym targu się na niego natknę. marzy mi się taki zafaszerowany;)Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-312302769370649712010-07-26T08:14:24.897+02:002010-07-26T08:14:24.897+02:00Absolutnie kocham bakłażany, pod każda postacią! Z...Absolutnie kocham bakłażany, pod każda postacią! Zgadzam się w pełni, ze to danie jest cudowne, choć moim ulubionym z oberżyną jest musaka.Retrosehttps://www.blogger.com/profile/14948886616236453423noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-91960909316162849892010-07-26T07:59:19.209+02:002010-07-26T07:59:19.209+02:00Ja tez bardzo lubie baklazana ale jak dotad zawsze...Ja tez bardzo lubie baklazana ale jak dotad zawsze wychodzil mi w wersji ciut niedogotowanej (wydaje mi sie, ze to wina nietrafionych przepisow). To mnie troszke do niego zniechecilo i dlatego musze sie z nim zmierzyc ponownie :) Twoje danie wyglada przepysznie. Moze sie skusze? :)<br /><br />Wszystkiego najlepszego Aniu z okazji imienin :)majkahttps://www.blogger.com/profile/12086860387467715981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-73088169837481647662010-07-25T22:19:07.197+02:002010-07-25T22:19:07.197+02:00kasandraa6! Witaj! Ja także uwielbiam cukinię:) Po...kasandraa6! Witaj! Ja także uwielbiam cukinię:) Pozdrawiam!<br /><br />Beata! Ciekawe, chętnie poznałabym przepis:)<br /><br />Patka! Cieszę się, że przypomniałam - sezon w pełni, a bakłażany tak piękne, że zrób koniecznie;)<br /><br />Paulina! Dziękuję i pozdrawiam;) <br /><br />karoLina! Daj się namówić na te "czasochłonne" 5 minut - naprawdę warto!:) Bakłażan a'la listewka wart jest nawet dłuższego czekania;) Pozdrawiam!<br /><br />Zaytoon! Dobry bakłażan to jędrny i zdrowy okaz! Znajdź taki, a z pewnością zakochasz się tak jak ja;) Zielony berecik rulez;) Uściski!<br /><br />Aniu! Witaj! Bardzo się cieszę i już curry z bakłażana "chodzi mi po głowie" - robiłam kilka razy i masz rację - jest świetne! Pozdrawiam serdecznie:)KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-26340543636414599162010-07-25T21:39:23.929+02:002010-07-25T21:39:23.929+02:00Ależ pyszny przepis, koniecznie wypróbuję! A ja z ...Ależ pyszny przepis, koniecznie wypróbuję! A ja z kolei przepadam za curry z bakłażana i za grillowanym polanym oliwą :-)Aniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-20615817333473725082010-07-25T21:37:29.523+02:002010-07-25T21:37:29.523+02:00Bakłażan... Kolejne warzywo, do którego moje pierw...Bakłażan... Kolejne warzywo, do którego moje pierwsze podejście było totalnie nieudane. Ale to chyba przez to, że nie był pierwszej świeżości... A szkoda. Bo rzeczywiście owa kusząca, fioletowa skóra i zielony berecik wyglądają cudnie. Podobnie, jak Twoje danie, Aniu. Czuję, że to coś, co mogłoby zdobyć moje serce...<br /><br />Pozdrawiam! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-36631643354972088972010-07-25T21:20:22.523+02:002010-07-25T21:20:22.523+02:00Dla mnie bakłażan najbardziej uroczy jest pod nazw...Dla mnie bakłażan najbardziej uroczy jest pod nazwą psianka. Ja chyba nie do końca się z nim zaprzyjaźniłam, a to dlatego, że wymaga stosunkowo długiego gotowania (z tym, że stosunkowo długi oznacza dla mnie dłużej niż pięć minut), a w stanie niedogotowanym jest niejadalny, w przeciwieństwie na przykład do cukinii. Bakłażan a la listewka nieświadoma, że ma taką nazwę, zdaje się kiedyś już popełniłam, Twój wygląda tak pysznie, że chyba odważę się znowu, nie przejmując się niewiarygodnie ;) długim czasem oczekiwania.karoLinahttps://www.blogger.com/profile/04722607240692894455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-90939688074317282392010-07-25T21:09:04.353+02:002010-07-25T21:09:04.353+02:00Anno-Mario super apetyczne, znów dodaję do zakłade...Anno-Mario super apetyczne, znów dodaję do zakładek. Wspaniałe zdjęcia. A w bakłażanie i ja jestem zakochana - nie miałam pojęcia, że ma on tyle nazw(znałam tylko 2). Wspaniałe historie mi tu snujesz - wiem coraz więcej (nie wiedziałam również jak się zwie biała porzeczka). Tak więc bogatsza w wiedzę pozdrawiam serdecznie!Paulina J.https://www.blogger.com/profile/08036947978059522595noreply@blogger.com