tag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post3046966752291821303..comments2024-03-29T05:56:42.885+01:00Comments on KUCHARNIA: Macarons. Jak poskromić kaprysy? Instrukcja obsługi makaroników.KUCHARNIA, Anna-Mariahttp://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comBlogger65125tag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-75293473243454150162020-12-14T06:26:34.575+01:002020-12-14T06:26:34.575+01:00Zaintrygowała mnie ta kawa.... jednak nie rozumiem...Zaintrygowała mnie ta kawa.... jednak nie rozumiem, bo napisałaś, że migdały i cukier puder łączymy z rozpuszczoną kawą? Rozpuszczoną czy utratą? Po Słodkiej Stronie Mocyhttps://www.blogger.com/profile/00631975242799160993noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-63527775725809861712015-12-10T15:51:28.466+01:002015-12-10T15:51:28.466+01:00Pysznie wyglądają! Jadłam takie w Food Art Gallery...Pysznie wyglądają! Jadłam takie w Food Art Gallery we Wrocławiu, tylko kolorowe, były obłędne!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-28219600738873927442015-05-07T09:45:28.914+02:002015-05-07T09:45:28.914+02:00Nie ma stałej wartości wagi białka. Musisz po pros...Nie ma stałej wartości wagi białka. Musisz po prostu każde zważyć - wielkości jajek, a co za tym idzie waga jest zmienna, więc jedyną odpowiedzią jest waga:)<br />Pozdrawiam!KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-13485830689059292452015-05-06T22:15:53.788+02:002015-05-06T22:15:53.788+02:00Witam. Chciałabym wiedzieć jak przeliczyć ilość bi...Witam. Chciałabym wiedzieć jak przeliczyć ilość białek na gramy. Ile waży jedno białko? Pozdrawiam .Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-26460454537521690172014-01-22T12:15:53.418+01:002014-01-22T12:15:53.418+01:00jeeeeeeeej! ja wczoraj zamierzałam się brać za mak...jeeeeeeeej! ja wczoraj zamierzałam się brać za makaroniki, a dzisiaj przeczytałam wskazówki i... trochę się obawiam. mam cudowny zestaw do robienia makaroników od narzeczonego i chcę go wypróbować. mam nadzieję, że z Twoimi radami pójdzie dobrze :)Kasiahttps://www.blogger.com/profile/13604006746387670901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-31636248663100406062013-05-03T17:08:38.536+02:002013-05-03T17:08:38.536+02:00a ja tutaj pierwszy raz... więc się witam serdeczn...a ja tutaj pierwszy raz... więc się witam serdecznie ;-)) <br />Cudowne te Twoje makaroniki... ja również mam za sobą doświadczenia beretowe ;-)) ale po przeczytaniu instrukcji postanowiłam znowu spróbować. Koniecznie! bo ślinka mi leci na widok tych cudnych makaroników.<br />dziękuje i proszę trzymaj kciuki! biscottihttps://www.blogger.com/profile/17551230062115334467noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-35835501313278209912013-03-14T22:08:14.669+01:002013-03-14T22:08:14.669+01:00posta a nie postu bo nie postuję ostatnio w ogóle:...posta a nie postu bo nie postuję ostatnio w ogóle:)Małgorzata Ziółkowskahttps://www.blogger.com/profile/04749741676807985352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-2406775931446448022013-03-14T22:07:22.200+01:002013-03-14T22:07:22.200+01:00No to kochana wytrwałam do końca postu i mogę tylk...No to kochana wytrwałam do końca postu i mogę tylko dopisać tu, ze upiekłam migdałowe berety, które nazwałam nieco inaczej bo kapelusze :) no ale..nie poddam się..nie byłabym sobą, upiekę kolejne sto razy i wyjdą rewelacyjne na bank! Prawdę mówiąc moje ciasto nie było lejące, było dość ciężkie i sztywne więc postanowiłam dobić kolejne białko i tak zrobiłam ale masa i tak nie była gładka więc wiedziałam, że to się nie uda..niby falbanka jest ale piekąc na macie do makaroników niestety kurde nie chciały się odkleić i środek często na niej pozostawał więc ciasteczka wyglądały jak prawdziwe kapelusze grzybów :) zrobię kolejne ...co tam! a cukru mniej nie można? one strasznie słodkie są!Małgorzata Ziółkowskahttps://www.blogger.com/profile/04749741676807985352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-87728133088741166182012-01-15T20:05:43.503+01:002012-01-15T20:05:43.503+01:00celebracje! Witam:) Bardzo się cieszę - niezmierni...celebracje! Witam:) Bardzo się cieszę - niezmiernie mi miło, że wskazówki okazały się pomocne i działają:)<br />I masz rację - falbanka w makaronikach to święta rzecz!<br />Kawowe to także moje ulubione.<br />Uściski:)KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-52494059691763218632012-01-12T22:00:30.062+01:002012-01-12T22:00:30.062+01:00Teraz z całą stanowczością mogę to napisać: Twój p...Teraz z całą stanowczością mogę to napisać: Twój przepis jest najlepszy, a rady nieocenione. Dzięki Tobie robię macarons już z zamkniętymi oczami, bezstresowo i prawie jedną ręką :-) próbowałam już rożnych, próbowałam tez przepisu Bożeny Sikoń (poprawilam sobie jej złe proporcje - ok wyszły dobre, ale bez cienia makaronikowej falbanki a to przecież świętość!), ale ten jest naprawdę dobry i prosty. Jedna zmiana: ja piekę w temp. 145-150 st C bez termoobiegu 14-15 minut, wychodzą idealne, szczególnie ważne jeśli kolorowe makaroniki maja zachować swój intensywny kolor. Najlepsze (wg mnie) są kawowe z kremem pralinowym (jak tylko będę miała chwilę, wrzucę opis na celebracje). Sciskam Cię serdecznie i baaaaardzo dziękuję za ten wpis!!!! Ola.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-55081469413557641682010-11-27T19:40:47.667+01:002010-11-27T19:40:47.667+01:00Lady Aga! Bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie!...Lady Aga! Bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie!KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-4157633649444005722010-11-27T18:56:34.013+01:002010-11-27T18:56:34.013+01:00Anno-Mario chylę czoła:) Wspaniałe, idalne te Twoj...Anno-Mario chylę czoła:) Wspaniałe, idalne te Twoje makaroniki! PozdrawiamAgata – sierysuje.plhttps://www.blogger.com/profile/00073491076211268789noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-56333818431164364382010-11-20T14:15:10.192+01:002010-11-20T14:15:10.192+01:00celebracje! Barrrrdzo dziękuję:) I dziękuję za zap...celebracje! Barrrrdzo dziękuję:) I dziękuję za zaproszenie - już pędzę do Laduree:D, również pozdrawiam!<br /><br />Wielgasiu! Ja z kolei nie wyobrażam sobie życia bez białkowych wypieków! Ale jeśli tak Ci smakowały makaroniki, to może jest szansa, że jednak zmienisz zdanie?! Pozdrawiam Cię serdecznie!KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-76779149115467698342010-11-18T19:59:31.656+01:002010-11-18T19:59:31.656+01:00Aniu, nigdy nie robiłam makaroników, bo mam awersj...Aniu, nigdy nie robiłam makaroników, bo mam awersję do wypieków na samych białkach. Wczoraj koleżanka poczęstowała mnie pysznymi ciasteczkami- nigdy takich nie jadłam. Ona mnie zna i o tym,że to były makaroniki poinformowała mnie dopiero jak wrąbałam wszystkie z talerzyka...No i co cały mój światopogląd legł w gruzach:)wielgasiahttps://www.blogger.com/profile/08241442056097431939noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-33087657038742244222010-11-18T16:04:01.326+01:002010-11-18T16:04:01.326+01:00Barrrrrdzo podoba mi się Twoje podejście do tematu...Barrrrrdzo podoba mi się Twoje podejście do tematu :) Wszystkie najważniejsze informacje dotyczące pieczenia macarons zebrane w jeden dekalog! No i naprawdę fajnie piszesz. U mnie relacja z Laduree: www.celebracje.pl - zapraszam! Pozdrawiam, OlaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-12836309234022773292010-11-17T22:15:35.733+01:002010-11-17T22:15:35.733+01:00Majko! To drugie zdanie chyba sobie wydrukuję i ro...Majko! To drugie zdanie chyba sobie wydrukuję i rozwieszę na ścianie:) Będzie mnie stawiać na nogi w chwilach zwątpienia! Dziękuję:) <br />Co do makaroników - może jednak kiedyś dasz się przekonać do "rękoczynów":P Pozdrowienia!<br /><br />Basiu! Ależ oczywiście, że to wina piekarnika! Piekarniki takie są! A wiesz, że ten solony karmel to zupełnie nieświadomie - dopiero Ty tak pięknie to skojarzyłaś !!! Uściski!!!KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-49548298015166630992010-11-16T21:45:31.523+01:002010-11-16T21:45:31.523+01:00Ania, Ty mialas doskonaly pomysl: jak solony karme...Ania, Ty mialas doskonaly pomysl: jak solony karmel to musi byc dla Eli, nie? :)) Piekne zdjecia jak zawsze.<br />Niesmowita jest ta Twoja historia makaronkowa, nie jestem tak wytrwala... Suflet potrafie, a z makaronikami srednio mi sie udawalo, wydaje mi sie ze z moim piekarnikiem jest jakos dziwnie, zwlalam na piekarniki a nie na moja nieudolnosc :D<br />Podziwiam Cie za wytrwalosc!buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-71873542121551473462010-11-16T11:43:50.785+01:002010-11-16T11:43:50.785+01:00Aniu, wciaz mnie zachwycasz! kazde wejscie na Twoj...Aniu, wciaz mnie zachwycasz! kazde wejscie na Twojego bloga to jest jak podorz w kraine pysznosci i pieknych zdjec. Makaroniki to dla mnie wciaz wielka i nieodgadniona tajemnica, ktorej rabka nigdy nawet nie uchyle :) Nie mam chyba tyle cierpliwosci aby upiec cos podobnie pieknego. Twoimi makaronikami chetnie bym sie poczestowala bo nigdy jeszcze ich nie jadlam :)<br /><br />Pozdrawiam.majkahttps://www.blogger.com/profile/12086860387467715981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-31905651308996302022010-11-15T22:37:01.681+01:002010-11-15T22:37:01.681+01:00Generalnie to już dawno postawiłam krzyżyk na maka...Generalnie to już dawno postawiłam krzyżyk na makaronikach. Powiedziałam sobie, że albo makaroniki Laduree albo wcale, ale przekonałaś mnie, że może jednak warto spróbować samemu. Zawsze to taniej i szybciej, niż słodkie zakupy w Paryżu \;-)skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-38726203877595628022010-11-15T21:25:03.561+01:002010-11-15T21:25:03.561+01:00Amarantko! No, proszę, to życzę i bardzo smacznego...Amarantko! No, proszę, to życzę i bardzo smacznego pierwszego spotkania. Wiem, że u nas są wciąż trudno dostępne, więc może będą to Twoje, własne?! Pozdrowienia gorące:)<br /><br />Magdo k.! Dziękuję - mam nadzieję, że skorzystasz:)<br /><br />Aniu! Ach, wpiszę sobie tą "6" do dzienniczka, dobrze;)? Patrz, a mnie się wydaje, że wciąż ich za mało u nas, chyba, że masz na myśli blogi zagraniczne, tam niemal każdy wydaje mi się mistrzem makaroników! A za suflet WIELKIE BRAWA - jeśli w dodatku miałam coś z tym wspólnego, to sama rosnę teraz do góry z dumy, jak ten suflet;)KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-87836801702112859622010-11-15T21:16:02.618+01:002010-11-15T21:16:02.618+01:00Aniu, za tę instrukcję powinnaś dostać 6! Pozwalam...Aniu, za tę instrukcję powinnaś dostać 6! Pozwalam sobie wydrukować całość wykładu:) Pzdr Aniado Ps. Mam wrażenie, że makaroniki są wszędzie, "atakują" z każdego bloga do jakiego zaglądam... ale dla mnie są nadal wielką niewiadomą! Za Twoim przykładem zmierzyłam się już z sufletem - wyszedł! Teraz czuję, że nadszedł czas makaroników:) pAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-47874872976401234642010-11-15T15:59:57.685+01:002010-11-15T15:59:57.685+01:00wspaniale, że to wszystko opisałaś, ja jeszcze nig...wspaniale, że to wszystko opisałaś, ja jeszcze nigdy nie robiłam makaroników, a fajnie szukać porad w jednym miejscu :)magda k.https://www.blogger.com/profile/06073436540828113498noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-1135527408597381642010-11-15T12:56:21.108+01:002010-11-15T12:56:21.108+01:00A wiesz Aniu, że ja jeszcze nigdy? ani nie robiłam...A wiesz Aniu, że ja jeszcze nigdy? ani nie robiłam, ani nie jadłam :(<br />cieszę się, że zamieściłaś taki makaronikowy przewodnik :) się przyda na pewno!amarantkahttps://www.blogger.com/profile/01362049168508869911noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-29873856735198904132010-11-15T09:44:45.054+01:002010-11-15T09:44:45.054+01:00Bez sosiku! Dziękuję i pozdrawiam:)
Haniu-kasiu! ...Bez sosiku! Dziękuję i pozdrawiam:)<br /><br />Haniu-kasiu! Przyznaję, że paryskie cukiernie mnie też przyprawiają o zawrót głowy:) Przesyłam pozdrowienia!<br /><br />Kuchareczko! Parafrazując Twoje słowa - nawet nie wiesz, jak mi miło! Czekam na efekty- daj znać jak poszło:) Pozdrawiam Cię!KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-92032857054957830472010-11-14T23:35:11.315+01:002010-11-14T23:35:11.315+01:00Aniu, nawet nie wiesz jak ci dziękuję za ten przew...Aniu, nawet nie wiesz jak ci dziękuję za ten przewodnik - mam hopla na punkcie makaroników, a czułam, że jest z nimi trochę zabawy, dlatego na wszelki wypadek ich nie robiłam. A teraz już będę wiedzieć jak i popróbuję :)Asiahttps://www.blogger.com/profile/09764586836177064619noreply@blogger.com