tag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post2913759784430388298..comments2024-03-29T05:56:42.885+01:00Comments on KUCHARNIA: Bazyliowa panna cotta z truskawkami i syropem z bzu. Odwagi!KUCHARNIA, Anna-Mariahttp://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-76361369696649915842017-01-30T12:39:23.348+01:002017-01-30T12:39:23.348+01:00Przepraszam coś kliknęłam i skasowałam swój koment...Przepraszam coś kliknęłam i skasowałam swój komentarz. Dziś po raz kolejny robię pannę ;) na urodziny Taty, który zakochał się w tym bazyliowym deserze.:)Magpeahttps://www.blogger.com/profile/15207615306151441867noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-54102315150316623442016-06-28T15:16:34.137+02:002016-06-28T15:16:34.137+02:00Moi Kochani! Aż mi się łezka w oku kręci!!! Jak mi...Moi Kochani! Aż mi się łezka w oku kręci!!! Jak miło i cudnie:)<br />Często sobie o Was myślę :)<br />Buziaki i gotujcie pysznie!<br />Ściskam!KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-11130490491538399612016-06-28T14:58:23.501+02:002016-06-28T14:58:23.501+02:00Kochana Aniu, w piatek robilam tort philadelpia z ...Kochana Aniu, w piatek robilam tort philadelpia z truskawkami. Spod zrobilam, truskawki wymylam, zabieram sie za krem... a tu stoi sobie obok mnie ta bazylia. Piekna, zielona, i przypomnialy mi sie warsztaty w Blankach razem z Toba. Te lody bazyliowe! I nawet nie zdazylam pymyslec kiedy juz mialam listki w dloni, wyciskam, podgrzewam ze smietana... Ciasto udalo sie znakomicie! Co za uczucia! Ah dziekujemy Tobie bardzo! <br />Pozdrawiamy, Karolina i TomekAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-11273007283131288502016-06-07T21:35:40.772+02:002016-06-07T21:35:40.772+02:00Cieszę się ogromnie, że deser Ci smakuje!
Koloru ...Cieszę się ogromnie, że deser Ci smakuje! <br />Koloru nie poprawiałam technicznie na zdjęciach. Moja jest seledynowa - z tym pięknym zielonym kolorem to chyba trochę za dużo powiedziane;) W każdym razie mocno wyciskam liście bazylii po namoczeniu tak, by puściły jak najwięcej zielonego soku i aromatu. Pewnie trzeba dorzucić jeszcze więcej liści, by kolor był ciemniejszy:)<br />Pozdrowienia!KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-52867478581972615132016-06-07T16:57:21.085+02:002016-06-07T16:57:21.085+02:00Ten komentarz został usunięty przez autora.Magpeahttps://www.blogger.com/profile/15207615306151441867noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-90783167706867576502016-05-24T11:19:53.977+02:002016-05-24T11:19:53.977+02:00Muszę wypróbować ten przepis <3 !Muszę wypróbować ten przepis <3 !Moja pasja smakuhttp://www.mojapasjasmaku.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-58472632123334716552015-09-10T10:28:25.772+02:002015-09-10T10:28:25.772+02:00Część Gabi!
Od 12 lat nie mam telewizji i nie ogl...Część Gabi! <br />Od 12 lat nie mam telewizji i nie oglądam żadnych programów kulinarnych :)<br />We wszystkich moich przepisach jeśli są inspirowane innym przepisem, zawsze znajduje się taka adnotacja - jeśli jej nie ma, oznacza to, że przepis opracowałam samodzielnie. Panna cotta jest niezwykle wdzięcznym tematem kulinarnym, dającym niemal nieskończone możliwości - to tak jak lody, jak już umiesz zrobić te podstawowe, idziesz za ciosem i próbujesz kolejne smaki. Na blogu oprócz tej klasycznej, jest też przepis na panna cottę lawendową, z dzikiego bzu, z rozmarynem i cytryną. Być może któregoś dnia dodam też inne, jak np. kawową,wytrawną z gorgonzoli.... <br />Co do programu, o którym piszesz, pozostaje mi mieć nadzieję, że podana tam panna cotta była przynajmniej w połowie tak doskonała, jak moja :DDD<br />Pozdrawiam Cię! KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-61847027664993661832015-09-09T21:15:41.081+02:002015-09-09T21:15:41.081+02:00Oglądałam ostatnio w tv Masterchefa z Gordonem Ram...Oglądałam ostatnio w tv Masterchefa z Gordonem Ramsayem i w finale właśnie jeden z uczestników podał bazyliową panna cotte. Stąd zaczerpnęłaś inspirację? :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07849874216625330034noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-49392170066328447222015-06-29T13:32:18.648+02:002015-06-29T13:32:18.648+02:00I certainly agree to some points that you have dis...I certainly agree to some points that you have discussed on this post. I appreciate that you have shared some reliable tips on this review.<br />Mobile App Developershttp://defuzed.innoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-77500976672089055472015-06-24T13:25:43.633+02:002015-06-24T13:25:43.633+02:00Ogromnie Ci dziękuję za inspirację :)
http://razad...Ogromnie Ci dziękuję za inspirację :)<br />http://razadobrze.blogspot.dk/2015/06/bazyliowy-creme-brulee-z-truskawkami.htmlginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-81348845695050901502015-06-10T13:24:09.232+02:002015-06-10T13:24:09.232+02:00A niech to! Już byłam gotowa lecieć do sklepu!A niech to! Już byłam gotowa lecieć do sklepu!Emihttps://www.blogger.com/profile/12713314219846593421noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-77724433906293186102015-05-28T17:51:52.537+02:002015-05-28T17:51:52.537+02:00Taka właśnie jest - naprawdę cudowna!
Taka właśnie jest - naprawdę cudowna! <br />KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-37433420321757521212015-05-28T12:46:35.853+02:002015-05-28T12:46:35.853+02:00Aniu przecudowna .... po prostu przecudowna:)Aniu przecudowna .... po prostu przecudowna:)Jolanta Szyndlarewiczhttp://www.smakmojegodomu.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-30446633373020756072015-05-28T09:35:22.366+02:002015-05-28T09:35:22.366+02:00Hahaha! To dopiero komplement - bardzo dziękuję:))...Hahaha! To dopiero komplement - bardzo dziękuję:)))KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-49653486946990132542015-05-28T09:34:40.551+02:002015-05-28T09:34:40.551+02:00Tak, kulinarne eksperymenty są uzależniające, podo...Tak, kulinarne eksperymenty są uzależniające, podobnie jak ta panna cotta!KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-7712345269196791272015-05-28T09:33:53.281+02:002015-05-28T09:33:53.281+02:00Absolutnie tak!
Pozdrawiam:)Absolutnie tak!<br />Pozdrawiam:)KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-37564493178105214982015-05-28T09:33:30.203+02:002015-05-28T09:33:30.203+02:00Bardzo się cieszę i czekam aż się odważysz;) Bardzo się cieszę i czekam aż się odważysz;) KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-70124206114047988482015-05-28T00:50:23.034+02:002015-05-28T00:50:23.034+02:00Ale fajna :) Zaintrygowałaś mnie :)Ale fajna :) Zaintrygowałaś mnie :)wedelkahttp://kuchennewzlotyiupadki.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-9335191050993422412015-05-27T22:32:55.408+02:002015-05-27T22:32:55.408+02:00Przepis absolutnie do wypróbowania:)Przepis absolutnie do wypróbowania:)JoannaDhttps://www.blogger.com/profile/07477946950240662275noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-17339137168747606582015-05-27T17:29:32.077+02:002015-05-27T17:29:32.077+02:00Obłędny! Uwielbiam takie szalone eksperymenty :) J...Obłędny! Uwielbiam takie szalone eksperymenty :) Jak już się raz spróbuje, ciężko przestać...ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-55582734377123286372015-05-27T11:20:30.549+02:002015-05-27T11:20:30.549+02:00Odwaga to Twoje drugie imię, Anno-Mario :). Cudown...Odwaga to Twoje drugie imię, Anno-Mario :). Cudowny deser.Evihttps://www.blogger.com/profile/16841867740092246457noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-24132975149026317422015-05-27T09:59:33.584+02:002015-05-27T09:59:33.584+02:00Emi! Dziękuję:)
Nie Duka, a garaż teściowej i targ...Emi! Dziękuję:)<br />Nie Duka, a garaż teściowej i targ staroci ;)<br />Pozdrowienia! KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6691738782623469858.post-72995694572449091442015-05-27T09:44:29.599+02:002015-05-27T09:44:29.599+02:00Cudo konieczne do wypróbowania!
Ps. Też chcę tak...Cudo konieczne do wypróbowania! <br /><br />Ps. Też chcę taki talerz! (duka?) :)Emihttps://www.blogger.com/profile/12713314219846593421noreply@blogger.com