środa, 2 kwietnia 2014

Czekolada, zielony i jajko.

Po raz pierwszy musiałam dokonać tak trudnego wyboru. 
Zaproszenie na czekoladowe warsztaty w Akademii Smaku Siemens mogę ofiarować tylko jednej osobie, a przekonało mnie każde zgłoszenie.Czemu nie mogę zabrać wszystkich?!
Jednak jedno uzasadnienie było inne od wszystkich. 
Inne i dla mnie - podobnie jak pewnie dla większości - zupełnie niezrozumiałe. 

"A na czekoladowe warsztaty chętnie bym się wybrała, by wreszcie zrozumieć tę magię czekolady, która mam wrażenie oczarowała wszystkich oprócz mnie. Niech mnie ktoś wreszcie przekona, że brownie, pralinki i trufle, krem czekoladowy i lody o tym smaku to właśnie TO!"

Jak można nie lubić czekolady?! 
To misja, z którą chcę się zmierzyć - na czekoladową przygodę zapraszam więc Paulinę J. i przyjmuję sobie za punkt honoru, że wychodząc z warsztatów zmieni zdanie o czekoladzie.
A jeśli tak się nie stanie? Co wtedy?
Wtedy na pewno ja zjem tabliczkę czekolady - na uspokojenie:)

Paulino, proszę o kontakt mailowy: kucharnia@wp.pl

Pozostałym uczestnikom bardzo dziękuję za udział w zabawie - uwierzcie, że gdyby to tylko było możliwe, wzięłabym Wasz wszystkich ze sobą! 


A jeśli Ktoś z Was nie ma planów na następny weekend, ma za to ochotę pogotować ze mną, zapraszam serdecznie na kolejne warsztaty kulinarne w Pracowni Manualnej. 
Gotujemy 12 i 13 kwietnia, każdy termin to oddzielny warsztat. 


GRASZ W ZIELONE?

Serdecznie zapraszamy na
warsztaty kulinarne "Smak koloru",

Będą to drugie z serii palety kolorowych warsztatów kulinarnych, jakie prowadzone są cyklicznie w Pracowni Manualnej.

Tematem wiosennych warsztatów,
które odbędą się w dniu 12 kwietnia o godz. 14.00
będzie kolor ZIELONY.

Warsztaty skierowane są do wszystkich, dla których jedzenie to nie tylko gotowanie, ale także magia wspólnych rozmów, podróż przez zmysły, w czasie której, kolor nabiera smaku.

Podczas warsztatów przygotujemy :  
  • zielony chłodnik a'la gazpacho
  •  zielone scones z hummusem z czosnku niedźwiedziego
  •  quinoa w zielonym ogrodzie z miętą, kolendrą i bazylią
  •  zielone smoothie z kaszą jaglaną 
  • zielone trufle z młodym jęczmieniem
Czas trwania warsztatów ok. 4 godz.

Wszystkie potrawy są bezmięsne.

Zapisy na warsztaty prowadzone są do 9 kwietnia.
Liczba miejsc ograniczona.


Miejsce : Pracownia Manualna ul. Górna 18, Józefów (koło Falenicy), pod Warszawą
Data: 12 kwietnia godz. 14.00;
Liczba uczestników: maksymalnie 8-10 osób
Cena: 199 zł 
Zapisy i informacja: 696 871 139 lub 504 779 391
Kontakt: kucharnia@wp.pl, pracownia.manualna@gmail.com


Serdecznie zapraszamy na

WIELKANOCNE warsztaty kulinarne

"JAJKO i spółka",
Tematem warsztatów,
które odbędą się w dniu 13 kwietnia o godz. 12.00
będzie WIELKANOCNE JAJKO w różnych wcieleniach

Uczestnicy warsztatów będą robić jaja, mazurki,pasztety, baby, sosy
na słodko i na słono.


Podczas warsztatów przygotujemy :

  • sos zielony i rzodkiewkowy na bazie samodzielnie przygotowanego majonezu
  • śniadanie na trawie, czyli poranną łąkę
  • ponczowe baby Savarin
  • mazurki - niespodzianki
  • pasztet jaglano-warzywny w dwóch wersjach

Czas trwania warsztatów ok. 4 godz.

Wszystkie potrawy są bezmięsne.Przygotowane potrawy uczestnicy mogą zabrać ze sobą.

Zapisy na warsztaty prowadzone są do 10 kwietnia.
Liczba miejsc ograniczona.

Miejsce : Pracownia Manualna ul. Górna 18, Józefów (koło Falenicy), pod Warszawą
Data: 13 kwietnia godz. 12.00;
Liczba uczestników: maksymalnie 8-10 osób
Cena: 199 zł 
Zapisy i informacja: 696 871 139 lub 504 779 391
Kontakt: kucharnia@wp.pl, pracownia.manualna@gmail.com

3 komentarze :

Dziękuję bardzo za wizytę na moim blogu :)

Drukuj przepis

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails