poniedziałek, 1 września 2014

Kasza i spółka, warsztaty bezglutenowe. I dla kogo Toskania?

Lubicie kaszę i ziarna? 
Lubicie kuchenne eksperymenty, nowe smaki i kulinarne wyzwania? 
Sprawia Wam przyjemność gotowanie w towarzystwie innych miłośników dobrego jedzenia?
Jeśli choć na jedno z tych pytań udzieliliście odpowiedzi twierdzącej, zapraszam Was bardzo na wspólne gotowanie. 
Dostaję od Was wiele pytań i próśb związanych z kuchnią bezglutenową, stąd powstał pomysł warsztatów, których bohaterami będą kasze i ziarna.





ZIARNKO DO ZIARNKA

czyli

KASZA I SPÓŁKA

pyszne, zdrowe i bezglutenowe

WARSZTATY KULINARNE




Podczas warsztatów odkryjemy nowe wcielania różnych rodzajów kaszy i ziaren. Odczarujemy smaki i pokażemy je w nowych odsłonach i nietypowych połączeniach. Pokażemy jak łatwo przyrządzić naprawdę smaczne i zdrowe dania, które na stałe wpiszą się w codzienne menu. Wszystkie przygotowane dania będą bezglutenowe.


Warsztaty „Kasza i spółka” odbędą się w dwóch odsłonach:



SŁODKO 21.09. o godz. 10.00

WYTRAWNIE 20.09 o godz. 15.00


Podczas warsztatów uczestnicy przygotują m.in. :

SŁODKO *

  • ciasto gryczane z owocami
  • jaglaną tartę owocowo-ziołową
  • budyń owsiany
  • koktajl amarantusowy
  • batony pełne ziaren
  • trufle z białej kaszy
    * w zależności od dostępności składników menu może ulec zmianie

WYTRAWNIE *

  • polentę w w dwóch odsłonach
  • sałatka z kaszy z pomarańczami w szalotkowym vinaigrette
  • gryczane orecchiette
  • jaglane fish-burgery
  • jesienne ravioli w dwóch wersjach
    * w zależności od dostępności składników menu może ulec zmianie


Miejsce : Pracownia Manualna ul. Górna 18, Józefów (koło Falenicy), pod Warszawą

Data: WYTRAWNIE - 20.09 (sobota), godz. 15.00, SŁODKO – 21.09 (niedziela), godz. 10.00; czas trwania każdego z warsztatów wynosi ok. 3-4 godz.

Kontakt w sprawie zapisów: tel. 696 871 139 ; e-mail: kucharnia@wp.pl

Liczba uczestników: maksymalnie 8-10 osób; ZAPISY DO 15 września br.

Ilość miejsc ograniczona.

Koszt uczestnictwa wynosi 190 zł od osoby i obejmuje udział w jednym warsztacie.

W przypadku uczestnictwa w dwóch warsztatach, cena wynosi 300 zł od osoby. 

 *    *    * 
 

Spóźniłam się dwa dni.
Gdyby chodziło o prawdziwy wyjazd do Toskanii, samolot dawno by odleciał...
Mam jednak nadzieję, że Wy czekaliście do końca na wyniki konkursu z książką "Kocham Toskanię. Kolory, smaki i zapachy" wydawnictwa Jedność (klik) - co nowego w ofercie wydawnictwa można śledzić na profilu FB (klik)

Nie było łatwo. 
Dostałam od Was w prezencie tyle zwierzeń i marzeń ubranych w tak piękne słowa.
Musiałam temu jakoś zaradzić i udało się! Dzięki uprzejmości wydawnictwa mogę obdarować nie jedną, a dwie osoby. Bardzo się cieszę i dziękuję wszystkim za udział i komentarze. 

Książki powędrują do: 
Doroty, dorotagaleria@o2.pl
- Wiewióry
Gratuluję i czekam na Wasze maile z adresem korespondencyjnym - piszcie na kucharnia@wp.pl

A już wkrótce kolejne książkowe rozdawanie, a w nim mnóstwo cudownych i pięknie wydanych książek, w tym m.in. pięknie albumowe wydane SMAKI KUCHNI WŁOSKIEJ - (klik) 

5 komentarzy :

  1. Ale się cieszę! Aniu BARDZO Ci dziękuję!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. czy pęczak jest bezglutenowy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście, że glutenowy! Tak to jest, jak się planuje i rozpisuje kilka różnych rzeczy w tym samym czasie:) Poprawione - dziękuję za czujność! Pozdrawiam:)

      Usuń
  3. Tyle radości! Dziękuję Ci, Aniu, za obdarowanie mnie tą niezwykłą książką :-)
    Dorota

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję bardzo za wizytę na moim blogu :)

Drukuj przepis

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails