Indeks przepisów

BEZY
Bezowe gniazdka z lodami kawowymi
Bezowo-orzechowy tort z kawowym kremem mascarpone 
Bezy w fiołkowym pudrze
Brzoskwinie zapiekane w bezach z lodami orzechowymi
Całuski kawowe 
Deser bezowy z czekoladowym ganache i malinami
Mont Blanc - deser bezowy z masą kasztanową
Mini Pavlova z truskawkami i bazyliową bitą śmietaną
Semifreddo z bezami i malinami
Tort bezowo-orzechowy z nutą kardamonu, kawy i pomarańczy
Tort bezowy rabarbarowo-różany
Tort bezowy z musem czekoladowym


BUŁKI i spółka
Bułeczki z masłem pietruszkowo-czosnkowym
Bułki - rożki obfitości
Chałka z kruszonką
Czekoladowe croissants 
Empanadillas z tuńczykiem
Empanadillas z kurczakiem i brzoskwiniami/morelami
Empanadillas z mięsem, pomidorami i zielonymi oliwkami
Empanadillas z szynką i oliwkami
Mantou - chińskie bułeczki na parze z fioletowych ziemniaków
Maślane bułeczki-ślimaki
Pomarańczowe bułeczki cloverleaf - koniczynki
Precle z dynią
Scones z czosnkiem niedźwiedzim
Ślimaczki z czosnkiem niedźwiedzim  


CHLEBY i spółka
Biały chleb drożdżowy, najprostszy
Chleb polski 
Chleb z białą kaszą gryczaną i tang zhong
Focaccia z cukinią, rozmarynem i solą morską
Focaccia z czerwonymi winogronami i rozmarynem
Focaccia z solą morską, czerwoną cebulą, rozmarynem i oliwkami
Francuskie bagietki
Francuski chleb czekoladowy na zakwasie lub zaczynie drożdżowym 
French toast z pomarańczami i cynamonem
Lemon & rosemary bread - chleb rozmarynowo-cytrynowy, świąteczny
Pide, tureckie chlebki ze szpinakiem i fetą
Pumpernikiel
Rieska, fiński chleb z pieczonych ziemniaków
Stecca, włoskie chlebki z oliwkami, czosnkiem i pomidorami
Tartine bread - chleb z Tartine Bakery 
Wegańska brioszka z awokado


CIASTA
Baba au rhum, inaczej Savarin
Babka cytrynowa 
Bezowo-orzechowy tort z kawowym kremem mascarpone 
Biszkopt bazyliowy z truskawkami  
Biszkopt bez środka z malinami
Brioszka cytrusowa 
Brownie z czekoladowymi koronkami, najlepsze na świecie
Brownie z solonym karmelem i pistacjami  
Brzoskwiniowe mini-tarty na cieście francuskim 
Buchta drożdżowa z kruszonką
Charlotte czekoladowo-żurawinowa 
Chlebki imbirowo-jabłkowe 
Ciasto czekoladowe z bakłażanem 
Ciasto czekoladowe z jabłkami i malinami 
Ciasto czekoladowe z  solą morską i oliwą z oliwek
Ciasto z musem czekoladowo-orzechowym
Colomba di Pasqua - włoska baba wielkanocna 
Craquelines - francuskie brioszki z kandyzowanymi pomarańczami
Croquembouche
Cytrynowo-kokosowe kwadraty
Danisze z pekanami, żurawiną i syropem klonowym
Filo-szarlotka 
Galette z truskawkami i solą morską
Hot Chocolate Cake 
Jeżynowe scones
Kremowy sernik z karmelizowanymi gruszkami i kajmakiem 
Limonkowy sernik z ricotty z owocami lata
Mazurek czekoladowo-różany
Mazurek pigwowo-czekoladowy  
Migdałowa tarta z rabarbarem
Naleśnikowy tort a'la Crepes Suzette 
Odwrócone babeczki z klementynkami
Odwrócone ciasto z matcha i czerwonymi pomarańczami 
Panpepato, włoski smakołyk bożonarodzeniowy 
Pizookie
Ptysie a'la croquembouche 
Pulla, fińska chałka z kardamonem 
Rabarbar na cieście filo
Razowa szarlotka z gruszkami i tymiankiem
Rolada z piernika
Rozmarynowo-cytrynowa tarta z figami i kremem panna cotta 
Sernik mandarynkowy 
Sernik kawowo-czekoladowy 
Serniczki z kajmakiem i czekoladą 
Serniczki z tonką i figami (bez pieczenia) 
Szarlotka z pierwszych papierówek
Tarta czekoladowa z truskawkami 
Tarta śliwkowa z orzechowym kremem frangipane
Tarta truskawkowa z kremem mascarpone
Tarta z borówkami Pierre'a Herme

Tarta z czerwonymi porzeczkami
Tarta z jabłkami i sosem toffi 
Tarta tatin z figami i gorgonzolą
Tort bezowo-orzechowy z nutą kardamonu, kawy i pomarańczy
Tort bezowy rabarbarowo-różany
Tort bezowy z musem czekoladowym  
Tort z pasternaku z pigwą
Wytrawne ciasto pomidorowe z jabłkami i tymiankiem 
 

CIASTECZKA /słodkie i wytrawne/

Biscotti z zielonym pieprzem 
Cake pops
Ciasteczka kakaowe
Ciasteczka maślano-karmelowe
Ciasteczka orzechowe na opłatku
Ciasteczka z masłem orzechowym 
Ciasteczka z tahini 
Ciasto czekoladowe z  solą morską i oliwą z oliwek
Czekoladowe krakersy do kanapek lodowych 
Czeskie pierniczki tradycyjne, idealne na piernikowe ozdoby 
Granola bars - batony granola
Hamantaschen 
Kawowe makaroniki z czekoladowym ganache i solonym karmelem
Kocie oczka
Krakersy z bazylią i tymiankiem
Krakersy z solą morską i rozmarynem
Kuih Keria - pączki z batatów
Makaroniki różane
Pierniczki Karolki
Poziomkowe serce  
Rogaliki orzechowo-waniliowe
Tartaletki z owocami
Tureckie księżyce


CZEKOLADA

Awokado z musem czekoladowym i pistacjami
Brownie z czekoladowymi koronkami, najlepsze na świecie
Brownie z solonym karmelem i pistacjami  
Charlotte czekoladowo-żurawinowa 
Chocolate Chantilly 
Chrupiące czekoladki z masłem orzechowym
Ciasteczka kakaowe 
Ciasto czekoladowe z bakłażanem 
Ciasto czekoladowe z jabłkami i malinami 
Ciasto z musem czekoladowo-orzechowym
Czekoladowe clafoutis z gruszkami i malinami 
Czekoladowe croissants
Czekoladowe tagliatelle z tonką 
Czekoladowy ganache 
Czekoladowo-bananowa konfitura z kardamonem 
Gelo di canella - galaretka cynamonowa z czekoladą
Hot Chocolate Cake 
Karmelisu z czekoladowymi łyżeczkami
Kawowe makaroniki z czekoladowym ganache i solonym karmelem
Mazurek czekoladowo-różany
Mazurek pigwowo-czekoladowy  
Panettone Bread Pudding z czekoladą i Grand Marnier
Panpepato, włoski smakołyk bożonarodzeniowy 
Pastylki miętowe w czekoladzie 
Petit pots au chocolat
Poziomkowe trufle w białej czekoladzie z różowym pieprzem
Pralinki czekoladowe w 5 smakach 
Sernik kawowo-czekoladowy
Serniczki z kajmakiem i czekoladą  
Solony mus karmelowo-czekoladowy
Tarta czekoladowa z truskawkami
Tartaletki dyniowe z rumem i czekoladą 
Tort bezowy z musem czekoladowym
Trufle czekoladowo-miętowe
Trufle czekoladowo-kawowe
Trufle daktylowo-pomarańczowe 
Trufle hibiskusowe
Trufle z chilli i solą morską
Trufle z kajmakiem
Wytrawne chipsy czekoladowe


DESERY

Awokado z musem czekoladowym i pistacjami
Bezowe gniazdka z lodami kawowymi
Brandy snaps 
Brzoskwinie w różanym syropie z pistacjowym krokantem
Brzoskwinie w syropie malinowym z wanilią, pieprzem i kremem mascarpone 
Brzoskwiniowe mini-tarty na cieście francuskim 
Brzoskwinie zapiekane w bezach z lodami orzechowymi
Cake pops 
Chocolate Chantilly 
Creme brulee z pasternaku
Cytrynowy śnieg z sosem bazyliowym 
Czarki z kremem karmelowo-kawowym w wersji brulee
Czekoladowe clafoutis z gruszkami i malinami 
Deser bezowy z czekoladowym ganache i malinami
Dulce de Membrillo, galaretki z pigwy
Fondant kajmakowy 
Galaretka z jeżyn
Galaretka z miodu pitnego z jabłkami łąckimi i miodem kurpiowskim  
Gelo di canella - galaretka cynamonowa z czekoladą 
Grapefruit brulee - grejpfrut zapiekany z imbirem 
Grapefruit fluff
Gruszki z sosem cajeta
Jagodowe racuszki z syropem klonowym 
Jeżynowy creme caramel 
Karmelisu z czekoladowymi łyżeczkami
Karmelki z czerwonych pomarańczy z solą morską
Karmelowe chrupki z pestek dyni 
Kawa mrożona z syropem waniliowym
Kawowy creme caramel 
Kokosowa tapioka z ananasem i wanilią
Kokosowy krem z rabarbarem
Lawendowa panna cotta z pieczonymi morelami
Mont Blanc - deser bezowy z masą kasztanową 
Mus z zielonej herbaty z imbirem i czekoladowymi chrupkami 
Panna cotta z dzikiego bzu z poziomkowym coulis
Panettone Bread Pudding z czekoladą i Grand Marnier
Perfect summer pudding - idealny letni deser z trzech rodzajów porzeczek
Petit pots au chocolat
Pomarańcze w sosie karmelowym z solą morską i Cointreau 
Poziomkowe trufle w białej czekoladzie z różowym pieprzem
Quinoa z persymoną 
Rabarbar malinowy z białym kremem czekoladowo-pistacjowym 
Różany creme brulee
Semifreddo z bezami i malinami
Serniczki z tonką i figami (bez pieczenia)
Shrikhand 
Solony mus karmelowo-czekoladowy 
Suflet morelowy
Suflet rabarbarowy 
Suflet z fiołków
Szampańskie galaretki z truskawkami 
Waniliowa panna cotta
Waniliowy ryż na mleku z truskawkami i balsamicznymi lodami truskawkowymi 
 


DRINKI I NAPOJE
Kawa mrożona z syropem waniliowym  
Koktajl klementyna
Koktajl malinowy 
Konkordia
Nalewka z białej porzeczki
Żurawinowe Daiquiri 
 

JADALNE KOSMETYKI
Czekoladowa maseczka na twarz nr 1
Czekoladowa maseczka na twarz nr 2
Migdałowo-miodowy peeling do twarzy
Miodowo-mleczny peeling do ciała



KARMEL
Brownie z solonym karmelem i pistacjami 
Czarki z kremem karmelowo-kawowym w wersji brulee
Karmel, wersja podstawowa
Karmelisu z czekoladowymi łyżeczkami
Karmelowe chrupki z pestek dyni 
Karmelowe lody z solonym masłem i chrupiącym słodko-słonym karmelem 
Kawowy creme caramel
Pomarańcze w sosie karmelowym z solą morską i Cointreau 
Rajskie jabłka w karmelu
Selerowe karmelki
Solony mus karmelowo-czekoladowy
Solony sos karmelowy z brandy
Tarta z jabłkami i sosem toffi 
Terrina z koziego sera z karmelizowanymi gruszkami i jabłkami


KWIATY 
Cukier różany 
Galaretka z płatków róży 
Kwiatowe grzanki z ricottą, miodem z mniszka i syropem z czarnego bzu
Makaroniki różane
Miód różany 
Puder hibiskusowy
Różany krem brulee
Suflet z fiołków
Syrop różany
Trufle hibiskusowe
Woda różana wg Leonardo da Vinci

 

LODY
Kanapki lodowe
Balsamiczne lody truskawkowe
Karmelowe lody z solonym masłem i chrupiącym słodko-słonym karmelem 
Lodowe lizaki z hibiskusa i moreli 
Lody czekoladowo-orzechowe 
Lody kajmakowe 
Lody kawowe 
Lody z karmelizowanych papierówek z nutą dzikiej mięty i cynamonem
Lody malinowe
Lody morelowe z tymiankiem 
Lody Pina Colada
Lody rabarbarowe z imbirem
Lody z czerwonej porzeczki
Lody z serem camembert 
Lody z zielonego groszku
Lody winogronowe z nutą rozmarynu
Mrożony sernik malinowy
Pieprz i lody z papai
Semifreddo z bezami i malinami
Sorbet Bellini 
Sorbet limonkowo-cytrynowy
Sorbet malinowy z czerwonym pieprzem


MAKARONY I KLUSKI

Czekoladowe tagliatelle z tonką 
Kluski szpinakowe z sosem pomidorowym
Makaronowa zapiekanka z łososiem
Marchewkowe gnocchi
Orecchiette pomidorowe
Pappardelle i maltagliati z czosnkiem niedźwiedzim
Penne ze szparagami i mascarpone 
Pierogi ruskie
Spaghetti z czosnkiem i cukinią 

Tagliatelle z szynką i brokułami
Zapiekane knedle do gulaszu 
 

OWOCE

Arbuz z patelni 
Biszkopt bazyliowy z truskawkami 
Biszkopt bez środka z malinami  
Brzoskwinie w różanym syropie z pistacjowym krokantem
Brzoskwinie w syropie malinowym z wanilią, pieprzem i kremem mascarpone 
Brzoskwinie zapiekane w bezach z lodami orzechowymi
Chłodnik arbuzowo-pomidorowy 
Chutnej z czerwonej porzeczki
Chutney z mirabelek
Crostini z jeżynową pastą z kozim serem 
Czekoladowe clafoutis z gruszkami i malinami 
Czerwone pomarańcze z pęczakiem, fetą i szalotkowym vinaigrette 
Dulce de Membrillo, galaretki z pigwy 
Figi pieczone z orzechami i gorgonzolą w winnym sosie z octem balsamicznym
Filo-szarlotka 
Focaccia z czerwonymi winogronami i rozmarynem  
Galaretka z jeżyn
Galette z truskawkami i solą morską 
Grapefruit brulee - grejpfrut pieczony z imbirem 
Grapefruit fluff
Gruszki pieczone w soli z sosem cajeta 
Gruszki z serem roquefort w cieście filo 
Jagodowe racuszki z syropem klonowym
Jeżynowy creme caramel 
Kandyzowane kumkwaty 
Karmelki z czerwonych pomarańczy z solą morską 
Knedle z morelami
Kokosowy krem z rabarbarem
Koktajl  malinowy
Marmolada z mandarynek 
Migdałowa tarta z rabarbarem 
Mrożony sernik malinowy 
Mus jabłkowy z rozmarynem 
Nalewka z białej porzeczki 
Odwrócone babeczki z klementynkami
Odwrócone ciasto z matcha i czerwonymi pomarańczami
Panna cotta z dzikiego bzu z poziomkowym coulis
Perfect summer pudding - idealny letni deser z trzech rodzajów porzeczek
Pieczone morele 
Pieprz i lody z papai
Pomarańcze w sosie karmelowym z solą morską i Cointreau 
Poziomkowe serce
Poziomkowe trufle w białej czekoladzie z różowym pieprzem
Quinoa z persymoną 
Rabarbar malinowy z białym kremem czekoladowo-pistacjowym  
Rabarbar na cieście filo 
Rajskie jabłka w karmelu 
Razowa szarlotka z gruszkami i tymiankiem
Rozmarynowo-cytrynowa tarta z figami i kremem panna cotta 
Ryż z jabłkami  
Semifreddo z bezami i malinami
Sernik mandarynkowy
Serniczki z tonką i figami (bez pieczenia)  
Suflet morelowy
Suflet rabarbarowy 
Szarlotka z pierwszych papierówek
Tarta czekoladowa z truskawkami  
Tarta truskawkowa z kremem mascarpone
Tarta z borówkami Pierre'a Herme 
Tarta z czerwonymi porzeczkami
Tarta z karmelizowanymi śliwkami, kozim serem i rozmarynem
Tarta śliwkowa z orzechowym kremem frangipane 
Tarta tatin z figami i gorgonzolą 
Tartaletki z owocami
Terrina z koziego sera z karmelizowanymi gruszkami i jabłkami
Tort bezowy rabarbarowo-różany
Tort z pasternaku z pigwą 
Waniliowy ryż na mleku z truskawkami i balsamicznymi lodami truskawkowymi 
Wytrawny sernik z gorgonzoli z gruszkami i sosem z pigwy


PIZZA 
Pizza ulubiona, z rukolą
Pizza z polenty z pomidorami i mozzarellą
Pizza ze szparagami
Rustykalna pizza z karmelizowaną cebulą i fenkułem

 

PRZETWORY
Chutney z mirabelek 
Chutney z czerwonej porzeczki
Confit z czosnku 
Czekoladowo-bananowa konfitura z kardamonem 
Galaretka z czosnku
Galaretka z jeżyn

Galaretka z papierówek 
Galaretka z płatków róży
Kompot z papierówek 
Konfitura z czerwonych winogron z rozmarynem
Konfitura z pomarańczy i cebuli z chili 
Marmolada z mandarynek
Miód z mniszka
Mirabelki w syropie z amaretto 
Mus jabłkowy z rozmarynem
Syrop różany


RYBY 
Czerwone śledzie z rodzynkami 
Makaronowa zapiekanka z łososiem 
Śledź marynowany z żytnim chlebem i dojrzałym serem


SERY 
Camembert zapiekany z czosnkiem i tymiankiem
Gruszki z serem roquefort w cieście filo  
Kremowy sernik z karmelizowanymi gruszkami i kajmakiem 
Limonkowy sernik z ricotty
Lody z serem camembert 
Mini tarty z konfiturą z czerwonej cebuli, kozim serem i orzeszkami piniowymi
Mrożony sernik malinowy
Orientalna sałatka z marchewki z fetą i harissą
Pide, tureckie chlebki ze szpinakiem i fetą
Pieczona czerwona kapusta z gorgonzolą 
Pieczona ricotta z pomidorami 
Pierogi ruskie
Serniczki z kajmakiem i czekoladą 
Serniczki z tonką i figami (bez pieczenia) 
Sernik kawowo-czekoladowy
Szpinakowa tarta z kurczakiem, fetą i oliwkami
Tarta z botwinką i kozim serem
Tarta z karmelizowanymi śliwkami, kozim serem i rozmarynem 
Tarta tatin z figami i gorgonzolą
Terrina z koziego sera z karmelizowanymi gruszkami i jabłkami
Terrina z ogórkiem i koperkiem  
Wiosenna tarta z twarożkiem, pomidorami i jajkami przepiórczymi 
Wytrawny sernik z gorgonzoli z gruszkami i sosem z pigwy
Zapiekany camembert z orzechami w syropie kahlua

ŚNIADANIA 

Kasza jaglana z kandyzowanym selerem i jagodami goji

WARZYWA

Awokado z jajkiem sadzonym
Bruschetta z bobem 
Carpaccio z kalarepki 
Casserole cukiniowo-fasolowe 
Chłodnik arbuzowo-pomidorowy 
Chłodnik z botwinki
Ciasto czekoladowe z bakłażanem 
Confit z czosnku 
Creme brulee z pasternaku
Crumble z pomidorami pod chlebowo-parmezanową kruszonką
Dynia pieczona z gorgonzolą, czosnkiem i tymiankiem 
Focaccia z cukinią, rozmarynem i solą morską 
Galaretka z czosnku 
Galette z brukselką, winogronami i orzechami
Gołąbki w liściach botwinki 
Gratin z jarmużem
Grillowane awokado 
Hummus z czosnku niedźwiedziego
Kluski szpinakowe z sosem pomidorowym 
Kuih Keria - pączki z batatów
Mantou - chińskie bułeczki na parze z fioletowych ziemniaków
Marchewkowe gnocchi 
Melanzane Parmigiana, zapiekanka z bakłażanów 
Mini tarty z konfiturą z czerwonej cebuli, kozim serem i orzeszkami piniowymi 
Orientalna sałatka z marchewki z fetą i harissą
Pide, tureckie chlebki ze szpinakiem i fetą
Pieczone czerwone cebule z czosnkiem i rozmarynem w sosie balsamicznym
Pieczona czerwona kapusta z gorgonzolą 
Pizza ze szparagami
Precle z dynią 
Rzodkiewki z patelni z dukkah
Rieska, fiński chleb z pieczonych ziemniaków 
Risotto dyniowe
Sałatka z patisonów z fetą, czerwoną cebulą i miętą
Scorzonera w ziołowym sosie z prażonymi pestkami dynii
Seler kandyzowany
Sos pomidorowy 
Spaghetti z czosnkiem i cukinią
Spanakopita z pokrzywą  
Szpinakowa tarta z kurczakiem, fetą i oliwkami
Tagliatelle z szynką i brokułami
Tarta marchewkowa z nerkowcami
Tarta z botwinką i kozim serem 
Tarta z cukinią
Tarta z groszkiem cukrowym i fetą 
Tarta z kurkami i kaszą gryczaną
Tartaletki dyniowe z rumem i czekoladą  
Terrina z ogórkiem i koperkiem 
Tort z pasternaku z pigwą
Wegańska brioszka z awokado
Wężymord w ziołowym sosie z prażonymi pestkami dynii
Wielkanocny sos rzodkiewkowy 
Wielkanocny sos zielony 
Wytrawne ciasto pomidorowe z jabłkami i tymiankiem 
Wytrawne gofry ziemniaczane
Zapiekane naleśniki z farszem z warzyw
Ziemniaki w sosie musztardowym z jajkami 

 

ZUPY
Chłodnik arbuzowo-pomidorowy
Chłodnik z botwinki 
Minestrone
Orientalna zupa z czerwonej soczewicy 
Ribollita z jarmużem i pieczoną dynią 
Zupa-krem z cukinii  
Zupa-krem z pomidorów 
Zupa z czosnku niedźwiedziego z ziemniaczaną kołderką
Zupa z kukurydzy z kurczakiem 
Zupa z kwaśnego mleka
Zupa z pokrzyw
Zupa z rzeżuchy 
Zupa z selera naciowego

12 komentarzy :

  1. Rewelacyjny blog, podziwiam wkład pracy, pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. bloog jest super! mieć taki talent kulinarny to poprostu rewelacja,dziękuję i życzę dalszego rozwoju kulinarnego!

    OdpowiedzUsuń
  3. bloog jest super! mieć taki talent kulinarny to poprostu rewelacja,dziękuję i życzę dalszego rozwoju kulinarnego!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Martyno! Dziękuję, sprawiłaś mi dużą radość:)
      Pozdrowienia!

      Usuń
  4. Taka ilość przepisów..
    Podziwiam Twoje zaangażowanie. Dopiero co rozpoczęłam swoją przygodę z pisaniem bloga. Nie wiem jak to wyjdzie, ale moim marzeniem byłoby opublikowanie tak wielu przepisów jak Ty i prowadzenia własnych warsztatów.
    To co stworzyłaś jest naprawdę wspaniałe.

    OdpowiedzUsuń
  5. Korzystam co jakiś czas i podziwiam. Ale czekam i czekam na takie prawdziwe francuskie croissanty maślane. Duże, chrupiące z zewnątrz i w środku z miękkim wnętrzem, które można wyciągnąć i pochłonąć. Jest szansa?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję bardzo za wizytę na moim blogu :)

Drukuj przepis

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails