Ja podałam gofry z jogurtem koperkowo-ogórkowym. Rześkie i niezwykle smaczne połączenie.
Przepis cytuję za Anną z blogu Addio Pomidory.
SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB
100g gęstej śmietany
2 łyżki oliwy z oliwek
400 g obranych ziemniaków
2 całe jajka
1 żółtko
sól, pieprz
2 kubki jogurtu koperkowo-ogórkowego
Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce. Odcisnąć z nich sok. Przełożyć do miski i połączyć ze śmietaną, jajkami i przyprawami - ja dodałam także czosnek. Odstawić na ok. 30 minut do lodówki. Nagrzaną gofrownicę posmarować oliwą i piec gofry. Ja podałam z jogurtem koperkowo-ogórkowym. Smacznego!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Dziękuję bardzo za wizytę na moim blogu :)