Zaproszenie na czekoladowe warsztaty w Akademii Smaku Siemens mogę ofiarować tylko jednej osobie, a przekonało mnie każde zgłoszenie.Czemu nie mogę zabrać wszystkich?!
Jednak jedno uzasadnienie było inne od wszystkich.
Inne i dla mnie - podobnie jak pewnie dla większości - zupełnie niezrozumiałe.
"A na czekoladowe warsztaty chętnie bym się wybrała, by wreszcie
zrozumieć tę magię czekolady, która mam wrażenie oczarowała wszystkich
oprócz mnie. Niech mnie ktoś wreszcie przekona, że brownie, pralinki i
trufle, krem czekoladowy i lody o tym smaku to właśnie TO!"
Jak można nie lubić czekolady?!
To misja, z którą chcę się zmierzyć - na czekoladową przygodę zapraszam więc Paulinę J. i przyjmuję sobie za punkt honoru, że wychodząc z warsztatów zmieni zdanie o czekoladzie.
A jeśli tak się nie stanie? Co wtedy?
Wtedy na pewno ja zjem tabliczkę czekolady - na uspokojenie:)
Paulino, proszę o kontakt mailowy: kucharnia@wp.pl
Pozostałym uczestnikom bardzo dziękuję za udział w zabawie - uwierzcie, że gdyby to tylko było możliwe, wzięłabym Wasz wszystkich ze sobą!
A jeśli Ktoś z Was nie ma planów na następny weekend, ma za to ochotę pogotować ze mną, zapraszam serdecznie na kolejne warsztaty kulinarne w Pracowni Manualnej.
Gotujemy 12 i 13 kwietnia, każdy termin to oddzielny warsztat.
GRASZ
W ZIELONE?
Serdecznie
zapraszamy na
warsztaty
kulinarne "Smak
koloru",
Będą
to drugie z serii palety kolorowych
warsztatów kulinarnych,
jakie prowadzone są cyklicznie w Pracowni Manualnej.
Tematem
wiosennych warsztatów,
które
odbędą się w dniu 12
kwietnia o godz. 14.00
będzie
kolor ZIELONY.
Warsztaty
skierowane są do wszystkich, dla których jedzenie to nie tylko
gotowanie, ale także magia wspólnych rozmów, podróż przez
zmysły, w czasie której, kolor nabiera smaku.
Podczas
warsztatów przygotujemy :
- zielony chłodnik a'la gazpacho
- zielone scones z hummusem z czosnku niedźwiedziego
- quinoa w zielonym ogrodzie z miętą, kolendrą i bazylią
- zielone smoothie z kaszą jaglaną
- zielone trufle z młodym jęczmieniem
Czas
trwania warsztatów ok. 4 godz.
Wszystkie
potrawy są bezmięsne.
Zapisy
na warsztaty prowadzone są do 9 kwietnia.
Liczba
miejsc ograniczona.
Miejsce
: Pracownia Manualna ul. Górna 18, Józefów (koło
Falenicy), pod Warszawą
Data:
12 kwietnia godz. 14.00;
Liczba
uczestników: maksymalnie 8-10 osób
Cena: 199 zł
Cena: 199 zł
Zapisy
i informacja: 696 871 139 lub 504 779 391
Kontakt:
kucharnia@wp.pl,
pracownia.manualna@gmail.com
Serdecznie
zapraszamy na
WIELKANOCNE
warsztaty kulinarne
"JAJKO
i spółka",
Tematem
warsztatów,
które
odbędą się w dniu 13
kwietnia o godz. 12.00
będzie
WIELKANOCNE
JAJKO w różnych wcieleniach
Uczestnicy
warsztatów będą robić jaja, mazurki,pasztety, baby, sosy
– na
słodko i na słono.
Podczas
warsztatów przygotujemy :
- sos zielony i rzodkiewkowy na bazie samodzielnie przygotowanego majonezu
- śniadanie na trawie, czyli poranną łąkę
- ponczowe baby Savarin
- mazurki - niespodzianki
- pasztet jaglano-warzywny w dwóch wersjach
Czas
trwania warsztatów ok. 4 godz.
Wszystkie
potrawy są bezmięsne.Przygotowane potrawy uczestnicy mogą zabrać ze sobą.
Zapisy
na
warsztaty prowadzone są do
10 kwietnia.
Liczba
miejsc ograniczona.
Miejsce
: Pracownia
Manualna
ul. Górna 18, Józefów (koło Falenicy), pod Warszawą
Data:
13 kwietnia godz. 12.00;
Liczba
uczestników:
maksymalnie 8-10 osób
Cena: 199 zł
Cena: 199 zł
Zapisy
i informacja:
696 871 139 lub 504 779 391
Ach dziękuję. Ty nawet nie wiesz, jak tego potrzebuję :)
OdpowiedzUsuńNie da się nie pokochać czekolady, gwarantuję ;)
OdpowiedzUsuńAle fajnie! :)
OdpowiedzUsuń