BEZY
Bezowe gniazdka z lodami kawowymi
Bezowo-orzechowy tort z kawowym kremem mascarpone
Bezy w fiołkowym pudrze
Brzoskwinie zapiekane w bezach z lodami orzechowymi
Całuski kawowe
Deser bezowy z czekoladowym ganache i malinami
Mont Blanc - deser bezowy z masą kasztanową
Mini Pavlova z truskawkami i bazyliową bitą śmietaną
Semifreddo z bezami i malinami
Tort bezowo-orzechowy z nutą kardamonu, kawy i pomarańczy
Tort bezowy rabarbarowo-różany
Tort bezowy z musem czekoladowym
BUŁKI i spółka
Bułeczki z masłem pietruszkowo-czosnkowym
Bułki - rożki obfitości
Chałka z kruszonką
Czekoladowe croissants
Empanadillas z tuńczykiem
Empanadillas z kurczakiem i brzoskwiniami/morelami
Empanadillas z mięsem, pomidorami i zielonymi oliwkami
Empanadillas z szynką i oliwkami
Mantou - chińskie bułeczki na parze z fioletowych ziemniaków
Maślane bułeczki-ślimaki
Pomarańczowe bułeczki cloverleaf - koniczynki
Precle z dynią
Scones z czosnkiem niedźwiedzim
Ślimaczki z czosnkiem niedźwiedzim
CHLEBY i spółka
Biały chleb drożdżowy, najprostszy
Chleb polski
Chleb z białą kaszą gryczaną i tang zhong
Focaccia z cukinią, rozmarynem i solą morską
Focaccia z czerwonymi winogronami i rozmarynem
Focaccia z solą morską, czerwoną cebulą, rozmarynem i oliwkami
Francuskie bagietki
Francuski chleb czekoladowy na zakwasie lub zaczynie drożdżowym
French toast z pomarańczami i cynamonem
Lemon & rosemary bread - chleb rozmarynowo-cytrynowy, świąteczny
Pide, tureckie chlebki ze szpinakiem i fetą
Pumpernikiel
Rieska, fiński chleb z pieczonych ziemniaków
Stecca, włoskie chlebki z oliwkami, czosnkiem i pomidorami
Tartine bread - chleb z Tartine Bakery
Wegańska brioszka z awokado
CIASTA
Baba au rhum, inaczej Savarin
Babka cytrynowa
Bezowo-orzechowy tort z kawowym kremem mascarpone
Biszkopt bazyliowy z truskawkami
Biszkopt bez środka z malinami
Brioszka cytrusowa
Brownie z czekoladowymi koronkami, najlepsze na świecie
Brownie z solonym karmelem i pistacjami
Brzoskwiniowe mini-tarty na cieście francuskim
Buchta drożdżowa z kruszonką
Charlotte czekoladowo-żurawinowa
Chlebki imbirowo-jabłkowe
Ciasto czekoladowe z bakłażanem
Ciasto czekoladowe z jabłkami i malinami
Ciasto czekoladowe z solą morską i oliwą z oliwek
Ciasto z musem czekoladowo-orzechowym
Colomba di Pasqua - włoska baba wielkanocna
Craquelines - francuskie brioszki z kandyzowanymi pomarańczami
Croquembouche
Cytrynowo-kokosowe kwadraty
Danisze z pekanami, żurawiną i syropem klonowym
Filo-szarlotka
Galette z truskawkami i solą morską
Hot Chocolate Cake
Jeżynowe scones
Kremowy sernik z karmelizowanymi gruszkami i kajmakiem
Limonkowy sernik z ricotty z owocami lata
Mazurek czekoladowo-różany
Mazurek pigwowo-czekoladowy
Migdałowa tarta z rabarbarem
Naleśnikowy tort a'la Crepes Suzette
Odwrócone babeczki z klementynkami
Odwrócone ciasto z matcha i czerwonymi pomarańczami
Panpepato, włoski smakołyk bożonarodzeniowy
Pizookie
Ptysie a'la croquembouche
Pulla, fińska chałka z kardamonem
Rabarbar na cieście filo
Razowa szarlotka z gruszkami i tymiankiem
Rolada z piernika
Rozmarynowo-cytrynowa tarta z figami i kremem panna cotta
Sernik mandarynkowy
Sernik kawowo-czekoladowy
Serniczki z kajmakiem i czekoladą
Serniczki z tonką i figami (bez pieczenia)
Szarlotka z pierwszych papierówek
Tarta czekoladowa z truskawkami
Tarta śliwkowa z orzechowym kremem frangipane
Tarta truskawkowa z kremem mascarpone
Tarta z borówkami Pierre'a Herme
Tarta z czerwonymi porzeczkami
Tarta z jabłkami i sosem toffi
Tarta tatin z figami i gorgonzolą
Tort bezowo-orzechowy z nutą kardamonu, kawy i pomarańczy
Tort bezowy rabarbarowo-różany
Tort bezowy z musem czekoladowym
Tort z pasternaku z pigwą
Wytrawne ciasto pomidorowe z jabłkami i tymiankiem
CIASTECZKA /słodkie i wytrawne/
Biscotti z zielonym pieprzem
Cake pops
Ciasteczka kakaowe
Ciasteczka maślano-karmelowe
Ciasteczka orzechowe na opłatku
Ciasteczka z masłem orzechowym
Ciasteczka z tahini
Ciasto czekoladowe z solą morską i oliwą z oliwek
Czekoladowe krakersy do kanapek lodowych
Czeskie pierniczki tradycyjne, idealne na piernikowe ozdoby
Granola bars - batony granola
Hamantaschen
Kawowe makaroniki z czekoladowym ganache i solonym karmelem
Kocie oczka
Krakersy z bazylią i tymiankiem
Krakersy z solą morską i rozmarynem
Kuih Keria - pączki z batatów
Makaroniki różane
Pierniczki Karolki
Poziomkowe serce
Rogaliki orzechowo-waniliowe
Tartaletki z owocami
Tureckie księżyce
CZEKOLADA
Awokado z musem czekoladowym i pistacjami
Brownie z czekoladowymi koronkami, najlepsze na świecie
Brownie z solonym karmelem i pistacjami
Charlotte czekoladowo-żurawinowa
Chocolate Chantilly
Chrupiące czekoladki z masłem orzechowym
Ciasteczka kakaowe
Ciasto czekoladowe z bakłażanem
Ciasto czekoladowe z jabłkami i malinami
Ciasto z musem czekoladowo-orzechowym
Czekoladowe clafoutis z gruszkami i malinami
Czekoladowe croissants
Czekoladowe tagliatelle z tonką
Czekoladowy ganache
Czekoladowo-bananowa konfitura z kardamonem
Gelo di canella - galaretka cynamonowa z czekoladą
Hot Chocolate Cake
Karmelisu z czekoladowymi łyżeczkami
Kawowe makaroniki z czekoladowym ganache i solonym karmelem
Mazurek czekoladowo-różany
Mazurek pigwowo-czekoladowy
Panettone Bread Pudding z czekoladą i Grand Marnier
Panpepato, włoski smakołyk bożonarodzeniowy
Pastylki miętowe w czekoladzie
Petit pots au chocolat
Poziomkowe trufle w białej czekoladzie z różowym pieprzem
Pralinki czekoladowe w 5 smakach
Sernik kawowo-czekoladowy
Serniczki z kajmakiem i czekoladą
Solony mus karmelowo-czekoladowy
Tarta czekoladowa z truskawkami
Tartaletki dyniowe z rumem i czekoladą
Tort bezowy z musem czekoladowym
Trufle czekoladowo-miętowe
Trufle czekoladowo-kawowe
Trufle daktylowo-pomarańczowe
Trufle hibiskusowe
Trufle z chilli i solą morską
Trufle z kajmakiem
Wytrawne chipsy czekoladowe
DESERY
Awokado z musem czekoladowym i pistacjami
Bezowe gniazdka z lodami kawowymi
Brandy snaps
Brzoskwinie w różanym syropie z pistacjowym krokantem
Brzoskwinie w syropie malinowym z wanilią, pieprzem i kremem mascarpone
Brzoskwiniowe mini-tarty na cieście francuskim
Brzoskwinie zapiekane w bezach z lodami orzechowymi
Cake pops
Chocolate Chantilly
Creme brulee z pasternaku
Cytrynowy śnieg z sosem bazyliowym
Czarki z kremem karmelowo-kawowym w wersji brulee
Czekoladowe clafoutis z gruszkami i malinami
Deser bezowy z czekoladowym ganache i malinami
Dulce de Membrillo, galaretki z pigwy
Fondant kajmakowy
Galaretka z jeżyn
Galaretka z miodu pitnego z jabłkami łąckimi i miodem kurpiowskim
Gelo di canella - galaretka cynamonowa z czekoladą
Grapefruit brulee - grejpfrut zapiekany z imbirem
Grapefruit fluff
Gruszki z sosem cajeta
Jagodowe racuszki z syropem klonowym
Jeżynowy creme caramel
Karmelisu z czekoladowymi łyżeczkami
Karmelki z czerwonych pomarańczy z solą morską
Karmelowe chrupki z pestek dyni
Kawa mrożona z syropem waniliowym
Kawowy creme caramel
Kokosowa tapioka z ananasem i wanilią
Kokosowy krem z rabarbarem
Lawendowa panna cotta z pieczonymi morelami
Mont Blanc - deser bezowy z masą kasztanową
Mus z zielonej herbaty z imbirem i czekoladowymi chrupkami
Panna cotta z dzikiego bzu z poziomkowym coulis
Panettone Bread Pudding z czekoladą i Grand Marnier
Perfect summer pudding - idealny letni deser z trzech rodzajów porzeczek
Petit pots au chocolat
Pomarańcze w sosie karmelowym z solą morską i Cointreau
Poziomkowe trufle w białej czekoladzie z różowym pieprzem
Quinoa z persymoną
Rabarbar malinowy z białym kremem czekoladowo-pistacjowym
Różany creme brulee
Semifreddo z bezami i malinami
Serniczki z tonką i figami (bez pieczenia)
Shrikhand
Solony mus karmelowo-czekoladowy
Suflet morelowy
Suflet rabarbarowy
Suflet z fiołków
Szampańskie galaretki z truskawkami
Waniliowa panna cotta
Waniliowy ryż na mleku z truskawkami i balsamicznymi lodami truskawkowymi
DRINKI I NAPOJE
Kawa mrożona z syropem waniliowym
Koktajl klementyna
Koktajl malinowy
Konkordia
Nalewka z białej porzeczki
Żurawinowe Daiquiri
JADALNE KOSMETYKI
Czekoladowa maseczka na twarz nr 1
Czekoladowa maseczka na twarz nr 2
Migdałowo-miodowy peeling do twarzy
Miodowo-mleczny peeling do ciała
KARMEL
Brownie z solonym karmelem i pistacjami
Czarki z kremem karmelowo-kawowym w wersji brulee
Karmel, wersja podstawowa
Karmelisu z czekoladowymi łyżeczkami
Karmelowe chrupki z pestek dyni
Karmelowe lody z solonym masłem i chrupiącym słodko-słonym karmelem
Kawowy creme caramel
Pomarańcze w sosie karmelowym z solą morską i Cointreau
Rajskie jabłka w karmelu
Selerowe karmelki
Solony mus karmelowo-czekoladowy
Solony sos karmelowy z brandy
Tarta z jabłkami i sosem toffi
Terrina z koziego sera z karmelizowanymi gruszkami i jabłkami
KWIATY
Cukier różany
Galaretka z płatków róży
Kwiatowe grzanki z ricottą, miodem z mniszka i syropem z czarnego bzu
Makaroniki różane
Miód różany
Puder hibiskusowy
Różany krem brulee
Suflet z fiołków
Syrop różany
Trufle hibiskusowe
Woda różana wg Leonardo da Vinci
LODY
Kanapki lodowe
Balsamiczne lody truskawkowe
Karmelowe lody z solonym masłem i chrupiącym słodko-słonym karmelem
Lodowe lizaki z hibiskusa i moreli
Lody czekoladowo-orzechowe
Lody kajmakowe
Lody kawowe
Lody z karmelizowanych papierówek z nutą dzikiej mięty i cynamonem
Lody malinowe
Lody morelowe z tymiankiem
Lody Pina Colada
Lody rabarbarowe z imbirem
Lody z czerwonej porzeczki
Lody z serem camembert
Lody z zielonego groszku
Lody winogronowe z nutą rozmarynu
Mrożony sernik malinowy
Pieprz i lody z papai
Semifreddo z bezami i malinami
Sorbet Bellini
Sorbet limonkowo-cytrynowy
Sorbet malinowy z czerwonym pieprzem
MAKARONY I KLUSKI
Czekoladowe tagliatelle z tonką
Kluski szpinakowe z sosem pomidorowym
Makaronowa zapiekanka z łososiem
Marchewkowe gnocchi
Orecchiette pomidorowe
Pappardelle i maltagliati z czosnkiem niedźwiedzim
Penne ze szparagami i mascarpone
Pierogi ruskie
Spaghetti z czosnkiem i cukinią
Tagliatelle z szynką i brokułami
Zapiekane knedle do gulaszu
OWOCE
Arbuz z patelni
Biszkopt bazyliowy z truskawkami
Biszkopt bez środka z malinami
Brzoskwinie w różanym syropie z pistacjowym krokantem
Brzoskwinie w syropie malinowym z wanilią, pieprzem i kremem mascarpone
Brzoskwinie zapiekane w bezach z lodami orzechowymi
Chłodnik arbuzowo-pomidorowy
Chutnej z czerwonej porzeczki
Chutney z mirabelek
Crostini z jeżynową pastą z kozim serem
Czekoladowe clafoutis z gruszkami i malinami
Czerwone pomarańcze z pęczakiem, fetą i szalotkowym vinaigrette
Dulce de Membrillo, galaretki z pigwy
Figi pieczone z orzechami i gorgonzolą w winnym sosie z octem balsamicznym
Filo-szarlotka
Focaccia z czerwonymi winogronami i rozmarynem
Galaretka z jeżyn
Galette z truskawkami i solą morską
Grapefruit brulee - grejpfrut pieczony z imbirem
Grapefruit fluff
Gruszki pieczone w soli z sosem cajeta
Gruszki z serem roquefort w cieście filo
Jagodowe racuszki z syropem klonowym
Jeżynowy creme caramel
Kandyzowane kumkwaty
Karmelki z czerwonych pomarańczy z solą morską
Knedle z morelami
Kokosowy krem z rabarbarem
Koktajl malinowy
Marmolada z mandarynek
Migdałowa tarta z rabarbarem
Mrożony sernik malinowy
Mus jabłkowy z rozmarynem
Nalewka z białej porzeczki
Odwrócone babeczki z klementynkami
Odwrócone ciasto z matcha i czerwonymi pomarańczami
Panna cotta z dzikiego bzu z poziomkowym coulis
Perfect summer pudding - idealny letni deser z trzech rodzajów porzeczek
Pieczone morele
Pieprz i lody z papai
Pomarańcze w sosie karmelowym z solą morską i Cointreau
Poziomkowe serce
Poziomkowe trufle w białej czekoladzie z różowym pieprzem
Quinoa z persymoną
Rabarbar malinowy z białym kremem czekoladowo-pistacjowym
Rabarbar na cieście filo
Rajskie jabłka w karmelu
Razowa szarlotka z gruszkami i tymiankiem
Rozmarynowo-cytrynowa tarta z figami i kremem panna cotta
Ryż z jabłkami
Semifreddo z bezami i malinami
Sernik mandarynkowy
Serniczki z tonką i figami (bez pieczenia)
Suflet morelowy
Suflet rabarbarowy
Szarlotka z pierwszych papierówek
Tarta czekoladowa z truskawkami
Tarta truskawkowa z kremem mascarpone
Tarta z borówkami Pierre'a Herme
Tarta z czerwonymi porzeczkami
Tarta z karmelizowanymi śliwkami, kozim serem i rozmarynem
Tarta śliwkowa z orzechowym kremem frangipane
Tarta tatin z figami i gorgonzolą
Tartaletki z owocami
Terrina z koziego sera z karmelizowanymi gruszkami i jabłkami
Tort bezowy rabarbarowo-różany
Tort z pasternaku z pigwą
Waniliowy ryż na mleku z truskawkami i balsamicznymi lodami truskawkowymi
Wytrawny sernik z gorgonzoli z gruszkami i sosem z pigwy
PIZZA
Pizza ulubiona, z rukolą
Pizza z polenty z pomidorami i mozzarellą
Pizza ze szparagami
Rustykalna pizza z karmelizowaną cebulą i fenkułem
PRZETWORY
Chutney z mirabelek
Chutney z czerwonej porzeczki
Confit z czosnku
Czekoladowo-bananowa konfitura z kardamonem
Galaretka z czosnku
Galaretka z jeżyn
Galaretka z papierówek
Galaretka z płatków róży
Kompot z papierówek
Konfitura z czerwonych winogron z rozmarynem
Konfitura z pomarańczy i cebuli z chili
Marmolada z mandarynek
Miód z mniszka
Mirabelki w syropie z amaretto
Mus jabłkowy z rozmarynem
Syrop różany
RYBY
Czerwone śledzie z rodzynkami
Makaronowa zapiekanka z łososiem
Śledź marynowany z żytnim chlebem i dojrzałym serem
SERY
Camembert zapiekany z czosnkiem i tymiankiem
Gruszki z serem roquefort w cieście filo
Kremowy sernik z karmelizowanymi gruszkami i kajmakiem
Limonkowy sernik z ricotty
Lody z serem camembert
Mini tarty z konfiturą z czerwonej cebuli, kozim serem i orzeszkami piniowymi
Mrożony sernik malinowy
Orientalna sałatka z marchewki z fetą i harissą
Pide, tureckie chlebki ze szpinakiem i fetą
Pieczona czerwona kapusta z gorgonzolą
Pieczona ricotta z pomidorami
Pierogi ruskie
Serniczki z kajmakiem i czekoladą
Serniczki z tonką i figami (bez pieczenia)
Sernik kawowo-czekoladowy
Szpinakowa tarta z kurczakiem, fetą i oliwkami
Tarta z botwinką i kozim serem
Tarta z karmelizowanymi śliwkami, kozim serem i rozmarynem
Tarta tatin z figami i gorgonzolą
Terrina z koziego sera z karmelizowanymi gruszkami i jabłkami
Terrina z ogórkiem i koperkiem
Wiosenna tarta z twarożkiem, pomidorami i jajkami przepiórczymi
Wytrawny sernik z gorgonzoli z gruszkami i sosem z pigwy
Zapiekany camembert z orzechami w syropie kahlua
ŚNIADANIA
Kasza jaglana z kandyzowanym selerem i jagodami goji
WARZYWA
Awokado z jajkiem sadzonym
Bruschetta z bobem
Carpaccio z kalarepki
Casserole cukiniowo-fasolowe
Chłodnik arbuzowo-pomidorowy
Chłodnik z botwinki
Ciasto czekoladowe z bakłażanem
Confit z czosnku
Creme brulee z pasternaku
Crumble z pomidorami pod chlebowo-parmezanową kruszonką
Dynia pieczona z gorgonzolą, czosnkiem i tymiankiem
Focaccia z cukinią, rozmarynem i solą morską
Galaretka z czosnku
Galette z brukselką, winogronami i orzechami
Gołąbki w liściach botwinki
Gratin z jarmużem
Grillowane awokado
Hummus z czosnku niedźwiedziego
Kluski szpinakowe z sosem pomidorowym
Kuih Keria - pączki z batatów
Mantou - chińskie bułeczki na parze z fioletowych ziemniaków
Marchewkowe gnocchi
Melanzane Parmigiana, zapiekanka z bakłażanów
Mini tarty z konfiturą z czerwonej cebuli, kozim serem i orzeszkami piniowymi
Orientalna sałatka z marchewki z fetą i harissą
Pide, tureckie chlebki ze szpinakiem i fetą
Pieczone czerwone cebule z czosnkiem i rozmarynem w sosie balsamicznym
Pieczona czerwona kapusta z gorgonzolą
Pizza ze szparagami
Precle z dynią
Rzodkiewki z patelni z dukkah
Rieska, fiński chleb z pieczonych ziemniaków
Risotto dyniowe
Sałatka z patisonów z fetą, czerwoną cebulą i miętą
Scorzonera w ziołowym sosie z prażonymi pestkami dynii
Seler kandyzowany
Sos pomidorowy
Spaghetti z czosnkiem i cukinią
Spanakopita z pokrzywą
Szpinakowa tarta z kurczakiem, fetą i oliwkami
Tagliatelle z szynką i brokułami
Tarta marchewkowa z nerkowcami
Tarta z botwinką i kozim serem
Tarta z cukinią
Tarta z groszkiem cukrowym i fetą
Tarta z kurkami i kaszą gryczaną
Tartaletki dyniowe z rumem i czekoladą
Terrina z ogórkiem i koperkiem
Tort z pasternaku z pigwą
Wegańska brioszka z awokado
Wężymord w ziołowym sosie z prażonymi pestkami dynii
Wielkanocny sos rzodkiewkowy
Wielkanocny sos zielony
Wytrawne ciasto pomidorowe z jabłkami i tymiankiem
Wytrawne gofry ziemniaczane
Zapiekane naleśniki z farszem z warzyw
Ziemniaki w sosie musztardowym z jajkami
ZUPY
Chłodnik arbuzowo-pomidorowy
Chłodnik z botwinki
Minestrone
Orientalna zupa z czerwonej soczewicy
Ribollita z jarmużem i pieczoną dynią
Zupa-krem z cukinii
Zupa-krem z pomidorów
Zupa z czosnku niedźwiedziego z ziemniaczaną kołderką
Zupa z kukurydzy z kurczakiem
Zupa z kwaśnego mleka
Zupa z pokrzyw
Zupa z rzeżuchy
Zupa z selera naciowego
odwaliłaś kawał dobrej roboty :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńRewelacyjny blog, podziwiam wkład pracy, pozdrawiam
OdpowiedzUsuńBardzo Ci dziękuję i pozdrawiam!
UsuńWow.Rewelacja!
OdpowiedzUsuńDziękuję, mam nadzieję, że się przyda:)
Usuńbloog jest super! mieć taki talent kulinarny to poprostu rewelacja,dziękuję i życzę dalszego rozwoju kulinarnego!
OdpowiedzUsuńbloog jest super! mieć taki talent kulinarny to poprostu rewelacja,dziękuję i życzę dalszego rozwoju kulinarnego!
OdpowiedzUsuńMartyno! Dziękuję, sprawiłaś mi dużą radość:)
UsuńPozdrowienia!
Taka ilość przepisów..
OdpowiedzUsuńPodziwiam Twoje zaangażowanie. Dopiero co rozpoczęłam swoją przygodę z pisaniem bloga. Nie wiem jak to wyjdzie, ale moim marzeniem byłoby opublikowanie tak wielu przepisów jak Ty i prowadzenia własnych warsztatów.
To co stworzyłaś jest naprawdę wspaniałe.
Dziękuję Ci bardzo! Pozdrawiam ciepło:)
UsuńKorzystam co jakiś czas i podziwiam. Ale czekam i czekam na takie prawdziwe francuskie croissanty maślane. Duże, chrupiące z zewnątrz i w środku z miękkim wnętrzem, które można wyciągnąć i pochłonąć. Jest szansa?
OdpowiedzUsuń