Lubicie kuchenne eksperymenty, nowe smaki i kulinarne wyzwania?
Sprawia Wam przyjemność gotowanie w towarzystwie innych miłośników dobrego jedzenia?
Jeśli choć na jedno z tych pytań udzieliliście odpowiedzi twierdzącej, zapraszam Was bardzo na wspólne gotowanie.
Dostaję od Was wiele pytań i próśb związanych z kuchnią bezglutenową, stąd powstał pomysł warsztatów, których bohaterami będą kasze i ziarna.
ZIARNKO
DO ZIARNKA
czyli
KASZA
I SPÓŁKA
pyszne,
zdrowe i bezglutenowe
WARSZTATY
KULINARNE
Podczas
warsztatów odkryjemy nowe wcielania różnych rodzajów kaszy i
ziaren. Odczarujemy smaki i pokażemy je w nowych odsłonach i
nietypowych połączeniach. Pokażemy jak łatwo przyrządzić
naprawdę smaczne i zdrowe dania, które na stałe wpiszą się w
codzienne menu. Wszystkie przygotowane dania będą bezglutenowe.
Warsztaty
„Kasza i spółka” odbędą się
w
dwóch odsłonach:
SŁODKO
–
21.09.
o
godz. 10.00
WYTRAWNIE
–
20.09
o godz. 15.00
Podczas
warsztatów uczestnicy przygotują m.in. :
SŁODKO
*
- ciasto gryczane z owocami
- jaglaną tartę owocowo-ziołową
- budyń owsiany
- koktajl amarantusowy
- batony pełne ziaren
- trufle z białej kaszy* w zależności od dostępności składników menu może ulec zmianie
WYTRAWNIE
*
- polentę w w dwóch odsłonach
- sałatka z kaszy z pomarańczami w szalotkowym vinaigrette
- gryczane orecchiette
- jaglane fish-burgery
- jesienne ravioli w dwóch wersjach* w zależności od dostępności składników menu może ulec zmianie
Miejsce
: Pracownia
Manualna
ul. Górna 18, Józefów (koło Falenicy), pod Warszawą
Data:
WYTRAWNIE - 20.09 (sobota), godz. 15.00, SŁODKO – 21.09
(niedziela), godz. 10.00; czas trwania każdego z warsztatów
wynosi ok. 3-4 godz.
Kontakt
w sprawie zapisów: tel. 696 871 139 ; e-mail: kucharnia@wp.pl
Liczba
uczestników: maksymalnie 8-10 osób; ZAPISY
DO 15 września br.
Ilość
miejsc ograniczona.
Koszt
uczestnictwa wynosi 190 zł od osoby i obejmuje udział w jednym
warsztacie.
W
przypadku uczestnictwa w dwóch warsztatach, cena wynosi 300 zł od
osoby.
* * *
Spóźniłam się dwa dni.
Gdyby chodziło o prawdziwy wyjazd do Toskanii, samolot dawno by odleciał...
Mam jednak nadzieję, że Wy czekaliście do końca na wyniki konkursu z książką "Kocham Toskanię. Kolory, smaki i zapachy" wydawnictwa Jedność (klik) - co nowego w ofercie wydawnictwa można śledzić na profilu FB (klik)
Nie było łatwo.
Dostałam od Was w prezencie tyle zwierzeń i marzeń ubranych w tak piękne słowa.
Musiałam temu jakoś zaradzić i udało się! Dzięki uprzejmości wydawnictwa mogę obdarować nie jedną, a dwie osoby. Bardzo się cieszę i dziękuję wszystkim za udział i komentarze.
Książki powędrują do:
- Doroty, dorotagaleria@o2.pl
- Wiewióry
Gratuluję i czekam na Wasze maile z adresem korespondencyjnym - piszcie na kucharnia@wp.pl
A już wkrótce kolejne książkowe rozdawanie, a w nim mnóstwo cudownych i pięknie wydanych książek, w tym m.in. pięknie albumowe wydane SMAKI KUCHNI WŁOSKIEJ - (klik)
Ale się cieszę! Aniu BARDZO Ci dziękuję!!!
OdpowiedzUsuńczy pęczak jest bezglutenowy?
OdpowiedzUsuńOczywiście, że glutenowy! Tak to jest, jak się planuje i rozpisuje kilka różnych rzeczy w tym samym czasie:) Poprawione - dziękuję za czujność! Pozdrawiam:)
UsuńTyle radości! Dziękuję Ci, Aniu, za obdarowanie mnie tą niezwykłą książką :-)
OdpowiedzUsuńDorota